Is het nu echt nodig, een verzekering afsluiten wanneer je een nieuwe tablet, koelkast of wat dan ook koopt? Krijg je daadwerkelijk je geld terug mocht er iets mis gaan? En wat zijn de kansen dat je het nooit nodig zal hebben, en dat je dus eigenlijk geld weggooit. Hier staan alle redenen en tips op een rijtje.

Gemoedstoestand

Ten eerste neem je een verzekering af voor je gemoedstoestand. Ben je een stresskip? Vaak iets kwijts? En kan je moeilijk dingen loslaten? Als je een beetje geld over hebt, maak het jezelf dan niet al te moeilijk en neem die verzekering gewoon. Zelfs als je er nooit iets met je nieuwe telefoon zal gebeuren, heb je je er in ieder geval geen zorgen om hoeven maken.

Hoeveel levert het je nu echt op? Vergeet het eigen risico niet.

Als je meer met geld bezig bent dan met stress, dan is het goed een rekensom te maken. Hoeveel moet je per maand betalen ten opzichte van hoeveel je daadwerkelijk terugkrijgt. Vaak moet je ook een groot gedeelte alsnog zelf betalen aan eigen risico. Als het resterende bedrag dan in de buurt komt van hoeveel je opgeteld per maand hebt betaald aan de verzekering, dan is de kans aanwezig dat je zelfs meer betaald dan als je gewoon zelf de telefoon had laten repareren.

Andere verzekeringen die ook schade of diefstal kunnen dekken

Opstalverzekering

Opstalverzekering gaat om je huis. Dus niet om je inboedel. Aan deze verzekering heb je wat dat betreft heel weinig.

Inboedelverzekering

Het is vooral deze verzekering waar je naar moet kijken. Zo heb je verschillende inboedelverzekeringen. Vaak gaat het om spullen die je binnenshuis hebt, maar je kunt ook een inboedelverzekeringen afsluiten wanneer je vaak gebruikt maakt van spullen buitenshuis. Een goede inboedelverzekering dekt best veel, dus als je deze hebt, is het vaak helemaal niet nodig om ook nog een een aparte verzekering af te sluiten voor je mobiel.

0 Shares:
Ook zeer interessant
virusscanner
Lees meer

Beste Virusscanner van 2023

Je wilt jouw apparaten natuurlijk goed beveiligen tegen virussen of hacks. Niets zo vervelend als jouw nieuwe pc…
beste zonnepanelen van 2023 getest
Lees meer

Beste Zonnepanelen van 2023

Zonnepanelen worden steeds voordeliger. Het wordt dan ook voor meer mensen toegankelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Maar…