Tegenwoordig werken we steeds vaker thuis. Het is logisch dat je dit veilig wilt doen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Namelijk een VPN. Dit houdt simpel gezegd in dat je een veilige verbinding hebt. Daarnaast is het wellicht niet altijd mogelijk om je favoriete programma’s in het buitenland te kijken. Ook dan komt een VPN goed van pas. Je stelt hem namelijk gewoon in op het gewenste land en vervolgens kun je kijken wat je maar wilt. En dit terwijl internetcriminelen geen kans krijgen om misbruik te maken van jouw gegevens. Maar wat is de beste VPN? En waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? Wij zochten het uit!

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat NordVPN de beste VPN van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor NordVPN is Surfshark. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde VPN’s.

Beste VPN’s van 2024

NordVPN

Als je dacht dat je tegenwoordig klaar bent met een paar sloten op de deur dan zit je er goed naast. Het beveiligen van je pc of laptop is net zo belangrijk. Bij NordVPN weten ze daar wel raad mee. Je kunt op ieder gewenst moment anoniem internetten. Het is ideaal om overal ter wereld Netflix mee te kijken. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat deze VPN je internet vertraagd. Hij heeft een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding en bewijst dat een goede VPN niet duur hoeft te zijn. Mocht je niet tevreden zijn dan kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen.

Hij kiest automatisch de snelste server die beschikbaar is. De installatie is zo gepiept. Mocht je echter toch vragen hebben of tegen problemen aanlopen dan wordt je geholpen door een uitstekende klantenservice via de chat of e-mail. Wel zo prettig dus!

Pros
 • Optimale veiligheid is gegarandeerd. Je kunt anoniem surfen op het web. Daarnaast zijn er veel betaalmogelijkheden.
Cons
 • Het hoofdkantoor staat in Panama. De voorkeur gaat uit naar een hoofdkantoor in Nederland.

Surfshark

Met de VPN van Surfshark zit je gebakken. Deze VPN biedt de mogelijkheid om met meer dan 50 servers in de wereld te verbinden. Bovendien kun je hem 30 dagen gratis uitproberen. Dat wil zeggen dat je je geld terugkrijgt wanneer het niet bevalt. Wel zo prettig dus. Het maakt daarnaast niet uit of het dag of nacht is, de klantenservice staat altijd voor je paraat. Het installeren is kinderlijk eenvoudig en je hoeft er niet technisch voor te zijn aangelegd. Wel zo prettig dus. Daarnaast is het gebruik van deze VPN zelf ook eenvoudig.

De prijs is ook prima. Het is zeker geen dure VPN en toch kun je genieten van de vele mogelijkheden die hij biedt. Overal ter wereld kun je vanaf nu af aan veilig internetten en je favoriete films en series kijken zonder dat je wakker hoeft te liggen van je veiligheid. Kortom, hij mag niet op je laptop of pc missen!

Pros
 • Deze VPN logt geen verkeersdata waardoor je ook privacy geniet van het gebruik van de VPN zelf.
Cons
 • Het gaat niet om een VPN bedrijf van Nederlandse bodem waar eigenlijk wel de voorkeur naar uitgaat.

AirVPN

AirVPN zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt surfen en werken op je pc of laptop. Tegenwoordig moeten we niet alleen meer bang zijn voor ‘gewone’ inbrekers in ons huis. Digitaal zijn er ook criminelen op pad die zullen toeslaan wanneer ze de kans ervoor zien. Met deze VPN hoef je je daar geen zorgen over te maken. Voor een klein bedrag kun je deze VPN uitproberen om te kijken of het wat voor je is. Daarnaast kun je anoniem internetten. Je IP adres wordt namelijk versleuteld. Je kiest zelf een server. Je hebt ook de keuze uit een Nederlandse server.

Pros
 • Het is een snelle VPN wat inhoudt dat hij je verbinding niet traag maakt. Dit is essentieel bij het streamen van films of series.
Cons
 • Volgens enkele gebruikers kan het soms even duren tot een verbinding tot stand komt.

BlackVPN

BlackVPN is actief in maar liefst 18 landen. Dit zegt al iets over de omvang en het succes van deze VPN. Je kunt hem 3 dagen gratis proberen. Zo weet je dus zeker dat je geen miskoop begaat. Daarnaast houden ze geen zogenaamde ‘logs’ bij. Dit zijn de activiteiten die je uitvoert. BlackVPN staat bekend om hun uitstekende service. Ideaal dus wanneer je een vraag hebt of wanneer je er niet helemaal uit komt. Je hebt de keuze uit 31 servers in diverse landen. Ideaal dus want er zit bijna altijd wel een land naar keuze bij!

Pros
 • Deze VPN houdt geen gebruikersdata bij. Heeft daarnaast een uitstekende klantenservice die snel reageert.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat de verbinding soms wat traag is wat irritatie op kan leveren.

Goose VPN

Goose VPN is een geheel Nederlandse VPN. Hij wordt aangeraden door de Consumentenbond en wij begrijpen wel waarom. Je surft veilig en je krijgt 30 dagen bedenktijd. Je bent er dus altijd van verzekerd dat deze VPN werkt. Bovendien ondersteunt Goose VPN OpenVPN en beschikken ze over eigen software voor Windows. Je kunt altijd veilig shoppen. Daarnaast gebruik je internet anoniem. Wel zo prettig dus. Hun hoofdkantoor staat in Nederland wat meekijken door bepaalde landen verkleind. Denk aan China, Rusland en de VS.

Pros
 • Het gaat om een betrouwbare en veilige VPN van Nederlandse bodem. Je weet zeker dat je goed zit. Support in het Nederlands.
Cons
 • Het verbinden met een server gaat soms erg traag dus je mag er wel even wat tijd voor uittrekken. En geduld.

IVPN

Met IVPN hoef je je niet meer in te zitten over onveilig internettten. Het is makkelijk te installeren en ook het gebruik van deze VPN is heel eenvoudig. Hij doet wat een VPN hoort te doen. De verbinding is snel en stabiel. Mocht je een steuntje in de rug kunnen gebruiken, er is een speciale klantenservice. Super handig dus. Je kunt kiezen uit wel 45 verschillende servers. Daarnaast kun je IVPN kostenloos uitproberen. Je weet dus zeker dat je geen miskoop begaat. Als kers op de taart is deze VPN heel betaalbaar. Kortom, het is de beste keuze als je voor een goede prijs-kwaliteitverhouding wilt gaan.

Proton VPN

Bij Proton kies je zelf welk pakket je wilt, afhankelijk van je budget. Ze stellen namelijk ook een gratis VPN ter beschikking. Het verschil met de betaalde versie is dat deze sneller werkt. Het is een bedrijf van Zwitserse komaf. Je kunt dan ook genieten van Zwitserse kwaliteit. Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van het Tor netwerk. Dit zorgt voor extra veiligheid. Via het Tor netwerk kun je namelijk nog beter beveiligd gebruik maken van internet. Bovendien wordt je internet er niet trager van, in tegenstelling tot veel andere VPN’s. Deze kanjer doet wat een VPN hoort te doen.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een VPN aanschaft

Hoe kun je op een VPN besparen?

Als je al even op zoek bent geweest naar een goede VPN dan is het je vast opgevallen dat de prijzen nogal uiteen lopen. Het is zeker niet zo dat een dure VPN per se beter is dan een goedkope of gratis versie. Wel zit er verschil in kwaliteit. Maar wat als je het niet zo breed hebt en je wel veilig wilt surfen? Met de volgende budget tips kom je een heel eind.

Ga om te beginnen voor een VPN die je gratis uit kunt proberen. Mocht de VPN niet goed werken dan heb je in ieder geval niet onnodig geld uitgegeven. En waarom uberhaupt geld uitgeven als dit helemaal niet hoeft? Er zijn veel gratis VPN’s te vinden. Houd er rekening mee dat een gratis VPN vaak een beperkte keuze in het aantal servers heeft. Daarnaast is een gratis versie vaak trager dan een betaalde.

Welke soorten VPN’s zijn er?

VPN staat voor Virtual Private Network. Simpel uitgelegd biedt een VPN een veilige verbinding tussen je computer en het internet. Je kunt het zien als een soort zwaar beveiligde tunnel waardoor je informatie wordt verzonden en ontvangen. Een VPN zorgt ervoor dat internetcriminelen geen kans krijgen om misbruik te maken van je gegevens. En in deze tijd is dat extra belangrijk want we doen steeds meer online. Je IP adres en locatie worden versleuteld met het gebruik van een VPN. Daarnaast kun je gebruik maken van sites en services die normaal gesproken alleen toegankelijk zouden zijn in een bepaald land. Maar welke soorten VPN’s zijn er eigenlijk? Er is onderscheid te maken in 2 soorten: netwerkgerelateerd en klantgerelateerd.

De netwerkgerelateerde VPN is bedoeld voor bedrijven. Dit netwerk wordt op grote schaal bekleed. Het is dan ook niet iets waar je als particulier mee in aanraking komt. Het is een ideale oplossing voor bedrijven die op een veilige manier internationaal met elkaar in contact willen blijven. Voor particulieren voldoet een klantgerelateerde VPN. Dit is het type dat je gewoon thuis gebruikt. Je logt in met je gegevens en klaar is kees. De verbinding tussen gebruikers en je surfgedrag is beveiligd.

We stipten het al even aan. Er zijn betaalde en gratis VPN’s. Ga voor jezelf na welke het beste bij je past. Als je veel download en streamt voldoet een gratis versie waarschijnlijk niet omdat deze trager is dan een betaalde variant. Investeer liever in een goede VPN zodat je je niet hoeft te ergeren aan een trage verbinding. En in je veiligheid. Wanneer je alleen af en toe een mail stuurt of online shopt dan kan een gratis versie prima voldoen. Kortom, breng je situatie in kaart en maak op basis daarvan de juiste keuze.

Welke VPN is de beste budget koop?

Er zijn VPN’s in allerlei prijsklasses. Vaak is het zo dat hoe hoger de prijs is, hoe meer keuze je hebt uit verschillende servers. Er zijn veel goede gratis VPN’s te vinden. Proton VPN of Windscribe zijn voorbeelden van kwalitatieve gratis VPN’s. Beide worden ze aangeraden door de Consumentenbond. Mocht je toch wat meer capaciteit nodig hebben dan is dit geen probleem. Zowel Proton VPN als Windscribe bieden ook een betaalde versie aan. Het verschil is dat je meer mogelijkheden hebt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een onbeperkte hoeveelheid data zonder dat je internet traag wordt.

Wat zijn de populairste VPN merken?

Er zijn tal van VPN’s op de markt. Maar er zit zeker verschil in kwaliteit. Een VPN is iets dat je iedere dag gebruikt. Je wilt je dus niet hoeven ergeren aan een trage verbinding. Met de volgende merken zit je zeker goed. We beginnen met Goose VPN. De reden dat wij er een fan van zijn is dat het een VPN van Nederlandse bodem is. Er staat dus geen hoofdkantoor ergens in China, Rusland of de VS dat met je mee kan kijken.

AirVPN is ideaal als je op zoek bent naar een kwalitatieve en betaalbare VPN. Daarnaast staan ze bekend om hun goede service. En dat is wel zo prettig als het even niet mee zit wanneer je er met je VPN niet uit komt. Daarnaast staat AirVPN te boek als betrouwbaar. Hij wordt aangeraden door de Consumentenbond wat volgens ons eigenlijk al genoeg zegt. Je hoeft niet bang te zijn voor rare kleine lettertjes waarmee je jezelf in de vingers snijdt.

Proton VPN mag uiteraard niet ontbreken. Het is een VPN zoals een VPN bedoeld is. Bovendien is er voor ieder wat wils. Ook als je geen geld uit wilt geven kun je bij Proton VPN terecht. Ze zijn gevestigd in Zwitserland wat gelijk de kwaliteit van de VPN aangeeft. Daarnaast zorgt een VPN voor een neutrale verbinding dus dat zit in Zwitserland wel snor. Uiteraard is er ruime keuze uit diverse servers zodat je het ook kunt doen voorkomen of je in een ander land zit.

VPN: zo doe je de beste koop

Om tot de beste koop VPN te komen raden we aan de volgende aandachtspunten in gedachten te houden. Welke VPN voor jou geschikt is hangt helemaal af van je situatie en wensen. Vraag jezelf de volgende dingen af. Welke server voor welk land wil je gebruiken? Hoe belangrijk vind je de snelheid? Wat zijn je bezigheden op de computer? Wat wil je voor de VPN uitgeven?

 1. Server in Nederland

  Ga om te beginnen voor een VPN met een server in Nederland. Dit is namelijk wel zo handig wanneer je programma’s wilt kijken wanneer je in het buitenland bent. Bij veel programma’s is het niet toegestaan om vanaf een buitenlandse locatie te kijken. Dit kun je omzeilen door een Nederlandse server te gebruiken. Je IP adres is Nederlands waardoor het lijkt of je je in Nederland bevindt.

 2. Aantal servers

  Het aantal servers zegt iets over de capaciteit van de VPN. Hoe meer het er zijn, hoe hoger de snelheid vaak is. Dit hangt echter ook af van de drukte. Check van te voren of de server van je gewenste land erbij zit. Als je vanuit het buitenland Nederlandse tv kijkt is een Nederlandse server aan te raden.

 3. Hoofdkantoor in Nederland

  Daarnaast is het een pre wanneer het hoofdkantoor van een bedrijf zich in Nederland of een vergelijkbaar land bevindt. Bij VPN’s uit Rusland, de VS of China moet je sceptisch zijn. Het is namelijk de vraag hoe prive je daadwerkelijk kunt internetten. Ook heeft een VPN met een hoofdkantoor in Nederland vaker de mogelijkheid voor een Nederlandse service.

 4. Betrouwbaarheid

  Je schaft een VPN aan om je verbinding te beveiligen. Maar er zijn helaas ook internetcriminelen die daar misbruik van maken. Dat wil zeggen dat het lijkt of je een degelijke VPN aanschaft terwijl het gaat om een nepsite. Je betalingsgegevens kunnen worden achterhaalt wanneer je erin trapt en dan ben je de sigaar. Dit wil je ten alle tijden voorkomen. Doe dus research naar de VPN die je wilt aanschaffen. De Consumentenbond is bijvoorbeeld een goede bron. Ook is het van belang dat je de betaling veilig kunt doen. Als je dit helemaal anoniem wilt doen kun je dit met bitcoin doen. Mocht je geen bitcoin hebben kies dan voor iDeal of PayPal.

 5. Uitproberen

  Je weet pas of een VPN bevalt wanneer je hem zelf probeert. Het is zonde om gelijk veel geld uit te geven en er vervolgens achter te komen dat de verbinding traag is of dat de gewenste server er niet bij zit. Dit kun je voorkomen door een VPN te kiezen waarbij je deze eerst een bepaalde periode uit kunt proberen. Dit varieert van een paar dagen tot een maand.

We zetten onze fiets op slot, we draaien de deur dicht wanneer we ‘s avonds thuis zijn maar online beveiliging vergeten we vaak. Een firewall houdt virussen tegen maar er zijn nog veel meer manieren waarop je computer kan worden misbruikt. Gelukkig is er een VPN. Een VPN is uitermate geschikt wanneer je buiten het kantoor werkt. Veel bedrijven stellen dit zelfs verplicht. En terecht want als jij thuis of in een cafeetje zit te werken kan niemand garanderen dat je verbinding veilig is. We werken steeds vaker thuis. Een goede beveiliging is dus essentieel. Maak je geen gebruik van een VPN dan loop je het risico dat je ten prooi valt aan criminelen en oplichters. Zeker als je met gevoelige informatie werkt is het essentieel dat je je beveiliging goed op orde hebt.

0 Shares:
Ook zeer interessant