Moet je ook altijd zo vervelend bukken als je de was gaat doen? Je hebt daarna altijd last van je rug omdat je in een vervelende houding moet zitten. De was is een dagelijkse bezigheid dus is het wel zo prettig dat je dit klusje comfortabel uit kunt voeren. Gelukkig is daar iets op bedacht. Namelijk een wasmachine verhoger. Het wordt ook wel een sokkel genoemd. Je zet je wasmachine erop en je kunt veel makkelijker de was doen. Daarnaast beschikt je vaak ook nog over extra opbergruimte. Er zit namelijk vaak een laatje onder. Je kunt dus comfortabel aan het werk en ook nog extra spullen kwijt! Maar waar moet je precies op letten als je er een gaat kopen? En wat zijn de beste keuzes? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Beste wasmachine verhoger aanraders van 2020

Xavax Onderzetmeubel

De Xavax Onderzetmeubel is een degelijke wasmachine verhoger. Je zet je wasmachine tot 150 kg erop en klaar is kees. Je hoeft niet meer constant zo diep te bukken. Het is een degelijk en neutral model die vrijwel voor iedere wasmachine geschikt is. Daarnaast kun je eronder nog wat spulletjes kwijt. Daarnaast is hij mooi afgewerkt en zal hij heel netjes staan. Het is dus geen straf om tegenaan te kijken en het werkt ook nog eens een stuk praktischer. Dankzij de anti-slipvoetjes staat hij extra stevig. Daarnaast is hij schokbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je wasmachine er vanaf dondert wanneer hij zijn werk doet.

Scanpart

Deze Scanpart is super makkelijk in gebruik. Hij staat stevig in zijn schoenen en zal ervoor zorgen dat je wasmachine er netjes en veilig bij staat. Daarnaast beschikt hij over een handig opbergmandje. Hier kun je al je was spullen zoals wasmiddel en wasverzachter in kwijt. Dingen die je normaal gesproken op je wasmachine zou zetten. Deze houd je dus vrij voor andere dingen. Door de aanpasbare pootjes is hij zelfs geschikt voor een onregelmatige vloer. Dit pas je zelf eenvoudig aan. Bovendien is hij geschikt voor iedere wasmachine of droger. Kind kan de was doen!

Nedco Wasmachine verhoger

De Nedco Wasmachine verhoger heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Deze wasmachine verhoger is gelast dus super stevig. Je wasmachine of droger zal niet de kans krijgen om er vanaf te wiebelen. Je kunt voortaan op een prettige hoogte werken. Daarnaast heb je aan de onderkant extra ruimte waar je allerlei spullen kwijt kunt. Dit is ruimte die normaal gesproken verloren zou zijn gegaan. Berg daar je was spullen op zoals je waspoeder en wasverzachter. Je kunt bovendien makkelijk schoonmaken onder de wasmachine op deze manier. Een plek waar je normaal niet bij kunt komen.

Nedco Wasmachineverhoger

Eerlijk is eerlijk, het in elkaar zetten van deze Nedco gaat niet van een leien dakje. Neem hier dus de tijd voor en wees erop voorbereid. Als je een ware bob de bouwer van jezelf bent dan hoef je nergens voor te vrezen. Hij is het echter dubbel en dwars waard. Deze Nedco zal je voorzien van een uitstekende wasmachine verhoger. Hij beschikt aan de onderkant over 2 laatjes waar je van alles in kwijt kunt. Naast dat je comfortabeler kunt werken wordt je dus ook voorzien van extra opbergruimte. Hij ziet er ook nog eens erg elegant uit. Hij is het dus zeker waard!

Miele Wasmachine Sokkel WTS 410

Om te beginnen is de Miele Wasmachine Sokkel WTS 410 een lust voor het oog. Hij lijkt een verlengstuk van je wasmachine of droger in plaats van een los onderdeel. Dit maakt hem erg aantrekkelijk wat de afwerking is prachtig. Daarnaast staat hij stevig op zijn poten en maakt hij de was doen een stuk leuker en makkelijker. Bovendien heb je dankzij de lade aan de onderkant extra opbergruimte. Dat is altijd prettig. Let wel op dat hij met name geschikt is voor bepaalde wasmachines van Miele. Mocht je geen Miele hebben let dan goed op de afmetingen of hij past.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een wasmachine verhoger aanschaft

Hoe kun je op een wasmachine verhoger besparen?

De prijzen van wasmachine verhogers lopen erg uiteen. Je doet een investering voor de toekomst want het is iets waar je altijd wat aan hebt. Maar het duurste exemplaar is niet per se het beste. We raden echter niet aan om voor het allergoedkoopste model te gaan. Goedkoop is vaak duurkoop. Wat als je het niet zo breed hebt maar je wilt toch genieten van de gemakken van een wasmachine verhoger? Wij zochten het voor je uit.

Als je echt een handige harry bent kun je natuurlijk zelf een wasmachine verhoger maken. Weet wel waar je mee bezig bent want er komt behoorlijk wat gewicht op te staan. Als je handig bent met lassen kun je een constructie in elkaar zetten. Ook met pallets of massieve houtblokken kom je een heel eind.

Daarnaast kun je een tweedehands exemplaar aanschaffen. Dit kan je een hoop geld besparen. Online wordt er genoeg aangeboden. Aan een wasmachine verhoger kan er niet veel misgaan. Check van te voren of hij helemaal intact is. Een schoonmaakbeurtje doet wonderen en hij is klaar voor gebruik!

Welke soorten wasmachine verhogers zijn er?

Een wasmachine verhoger wordt ook wel een sokkel genoemd. Het is een verhoging speciaal gemaakt voor je wasmachine of droger. Het doel is dat je niet zo ver hoeft te bukken als je je was doet. Wel zo prettig dus want je krijgt minder last van je rug. Met name als je vaak de was doet is een wasmachine verhoger eigenlijk onmisbaar. Maar welke soorten verhogers zijn er precies?

Om te beginnen is er het meest simpele soort. Je zet je wasmachine erop en klaar is kees. Aan de onderkant heb je ruimte om spullen te bewaren. Daarnaast kun je heel makkelijk schoonmaken. Dit type heeft met name als doel dat je niet zo ver hoeft te bukken wanneer je de was doet.

Als je daarnaast extra opbergruimte wilt hebben ga dan voor een type met een mandje of een lade aan de onderkant. Hierin kun je allerlei spullen voor je was opbergen. Dit geeft een strakke en opgeruimde indruk. Wel zo prettig dus! Houd er rekening mee dat je met een mandje wel de inhoud blijft zien. Mocht je alles helemaal willen wegwerken ga dan voor een of meerdere lades. Dit staat super netjes.

Dan zijn er nog de wasmachineverhogers met een uitschuifbaar blad. Wanneer je je was doet kun je dit blad gebruiken als werkruimte. Heel praktisch dus. Mocht je het plaatje helemaal compleet willen maken ga dan voor een type waarin je je wasmachine compleet kwijt kunt. Er zit dan een kastombouw omheen. Hierin kun je allerlei spullen kwijt en het staat ook nog eens netjes.

Welke wasmachine verhoger is de beste budget keuze?

Dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve wasmachine verhoger bewijst de Universele Sokkel. Hij is makkelijk in elkaar te zetten en bovendien heeft hij een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hij doet wat je van een wasmachine verhoger mag verwachten. Het is een eenvoudig model zonder poespas. We hebben niet alleen gekeken naar de prijs maar ook naar de kwaliteit. Als je voor een heel goedkoop exemplaar gaat maar hij is snel stuk dan heb je er nog niets aan. De naam zegt het al, het gaat om een universele wasmachine verhoger. Hij is dus voor iedere wasmachine of droger geschikt.

Wat zijn de populairste wasmachine verhoger merken?

Er staan 2 Nedco’s in onze top 5 en dat is niet voor niets. Ze bieden degelijke wasmachine verhogers voor een betaalbare prijs. Daarnaast kun je altijd bouwen op Nedco. Naast wasmachine verhogers hebben ze badkamerventilatoren en andere witgoedaccessoires in hun assortiment. Ze zijn dat ook een specialist op het gebied van deze producten. Ze hebben als doel om je huishouden een stukje frisser en opgeruimder te maken met minimale middelen. Hun producten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er zit dus altijd wat geschikts voor jou bij!

Bij Scanpart hebben ze heel goed in de gaten dat je met kleine dingen soms een groot verschil maakt. Ze zijn expert op het gebied van kleine accessoires waar je pas aan denkt wanneer je ze nodig hebt. Deze accessoires maken het werk van veel machines echter onmogelijk. Dat maakt Scanpart onmisbaar in jouw huishouden. Denk aan stofzuigerzakken, een opzetstuk voor je tandenborstel of een wasmachine verhoger. Scanpart zorgt ervoor dat al je apparaten naar behoren blijven werken. Daarnaast maken ze je leven een stukje makkelijker. Met een Scanpart zit je altijd goed.

Miele is niet meer weg te denken op de witgoed markt. Al generaties lang staat dit Duitse merk voor iedereen klaar. Grote kans dat je oma of je ouders nog een Miele van vroeger in huis hebben staan die nog prima werkt. Dit zegt gelijk iets over de kwaliteit en Duitse degelijkheid die hun apparatuur biedt. Een Miele is een goede investering omdat je er voor de lange termijn wat aan hebt. Ze hebben kwaliteit maar ook innovatie hoog in het vaandel staan en dat zie je terug aan hun producten.

Wasmachine verhoger: zo doe je de beste koop

Je wilt een wasmachine verhoger aanschaffen maar je weet niet precies waar je op moet letten. Het is niet zo gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij je op weg. Met onderstaande aandachtspunten kun je de mist niet ingaan. Vraag jezelf om te beginnen de volgende zaken af. Waar wil je de wasmachine verhoger en je wasmachine neerzetten? Wat zijn de afmetingen van je wasmachine? Wat wil je voor de wasmachine verhoger uitgeven?

  1. Afmetingen

    Om te beginnen moet de wasmachine verhoger passen. Meet dus precies de afmetingen van je wasmachine of droger. Sommige wasmachine verhogers zijn alleen geschikt voor bepaalde typen wasmachines of drogers. Check dit van te voren. Op een universeel model past vrijwel iedere wasmachine of droger. Maar meten is weten. Controleer dit dus altijd voor de aanschaf om een miskoop te voorkomen. Let ook op de hoogte waarop je wasmachine wordt geplaatst en wat je zelf een prettige werkhoogte vindt. Sommige mensen vinden heuphoogte prettig terwijl anderen kniehoogte fijner vinden.

  2. Pootjes

    Daarnaast zijn de pootjes van belang. Deze moeten behoorlijk wat gewicht aan kunnen. Er wordt in de specificaties van de wasmachine verhoger aangegeven wat het maximale gewicht mag zijn. Dit is meestal zo’n 150 kg. Daarnaast beschikken veel pootjes over een aan te passen voetje. Deze kun je zo instellen dat de wasmachine gelijk staat. Met name bij een ongelijke ondergrond biedt dit uitkomst. Let erop dat je je wasmachine of droger altijd helemaal recht plaatst.

  3. Opbergruimte

    We stipten het eerder al even aan. De opbergruimte. Wil je de wasmachine verhoger alleen gebruiken omdat het handiger werkt of ook om meer opbergruimte te vergaren? Let in dit laatste geval op de hoogte van de wasmachine verhoger. Hoe hoger hij je wasmachine plaatst, hoe meer ruimt je hebt aan de onderkant. Als dit nog niet voldoende is ga dan voor een complete kast. Je bouwt je wasmachine hier als het ware in en deze is dan omgeven door allerlei kastjes. Super handig want daar kun je lekker veel spullen in kwijt.

Vroeger werd de was gedaan in een daarvoor bestemde tobbe. Vervolgens werd het wasgoed aan de waslijn gehangen zodat het kon drogen. Gelukkig zijn daar tegenwoordig andere oplossingen voor. Je gooit je wasgoed in de machine en je zet hem aan. Binnen de kortste keren is de was schoon. Voor het ultieme gemak kun je voor een wasmachine met een droogfunctie gaan. Twee vliegen in 1 klap want je was is schoon en droog! Veel wasmachines hebben tegenwoordig een smart functie. Je verbindt hem met je smartphone en op afstand kun je alles aflezen en instellen. Ideaal dus. Het is wel zo prettig als je je was comfortabel kunt doen. Een wasmachine verhoger helpt daarbij. Daarnaast zijn er tegenwoordig zogenaamde trilmatten op de markt. Deze plaats je onder je wasmachine en zorgt ervoor dat hij niet weg ‘loopt’ wanneer hij aan staat. Daarnaast vangt hij de trillingen van de wasmachine of droger op. Wel zo veilig dus.

0 Shares:
You May Also Like