Checko
beste waterkoker

Beste Waterkoker – Beste Koop in 2019 vergeleken

De één houdt meer van koffie, de ander is een echte theeleut. Maar hoe het ook zij, een waterkoker is eigenlijk onmisbaar in iedere keuken. Met dit apparaat kook je in korte tijd genoeg water voor een kopje of zelfs een hele pot thee. En ook bij het koken kan snel gekookt water soms goed van pas komen.

Toen men in China duizenden jaren geleden de smaak van thee ontdekte was er nog geen waterkoker Toch werden theebladeren al gauw belangrijk handelswaar. Tegenwoordig weten we niet beter meer dan dat je, vrijwel overal ter wereld, thee kunt drinken. Van thee met verse muntbladeren tot een standaard bakje English Breakfast Tea of thee met een exotische vruchtensmaak bijvoorbeeld. Ook kruidenthee wordt in veel landen volop gedronken. Hoewel de smaken verschillen, wordt voor iedere thee wel heet water gebruikt. Daarbij komt een waterkoker dus goed van pas. In dit artikel lees je meer over de beste waterkoker en geven we je handige aankooptips.

Beste waterkoker – De beste Koop Waterkoker in 2019

Inventum HW417

De Inventum HW417 waterkoker is vooral populair door de goede prijs-kwaliteitverhouding. De waterkoker is goed betaalbaar en doet waar hij voor gemaakt is: water koken. Het RVS design van de waterkoker is standaard, waardoor de waterkoker in vrijwel iedere keuken past. Je kunt het apparaat snoerloos vullen tot maar liefst 1,7 liter en wanneer het water kookt schakelt de waterkoker automatisch uit. Het uitneembare kalkfilter is goed te reinigen en de waterkoker heeft droogkookbeveiliging zodat je het apparaat niet per ongeluk om zeep helpt door hem leeg aan te zetten. Met een vermogen van 2200 watt is jouw water zo gekookt!

Siemens TW86103P

De Siemens TW86103P is een waterkoker met mogelijkheden. De vier verschillende programma’s bieden je de keus om water te verwarmen tot 100°C, 90°C, 80°C of 70°C. Dat is goed nieuws voor echte thee liefhebbers, want iedere thee heeft een eigen ideale warmtepunt. De gekozen temperatuur wordt weergegeven in een LED-scherm, zodat je zeker weet dat je goed zit. Deze waterkoker van Siemens heeft daarnaast nog een handige functie: behoudt van warmte. Tot wel 30 minuten lang kan de waterkoker jouw verwarmde water warm houden. Je hoeft de waterkoker dus niet steeds opnieuw aan te zetten en kan gemakkelijk extra kopjes thee inschenken. De waterkoker is snel en efficiënt en is bovendien zeer stijlvol vormgegeven in drie verschillende kleuren.

Philips HD9349

Voor een goede compacte waterkoker kies je de Philips HD9349. Deze waterkoker kookt per keer maximaal 1 liter water en is dus aan de kleine kant. Daarentegen is het apparaat wel heel fraai vormgegeven en neemt het weinig ruimte in. Philips staat bekend om zijn kwaliteit en dat is bij deze waterkoker niet anders. De waterkoker is zeer robuust en geschikt voor veelvuldig en langdurig gebruik. Zeker wanneer je per keer maar enkele kopjes thee zet is deze waterkoker zeer geschikt. Bovendien wordt de waterkoker verkocht voor een vriendelijke prijs en profiteer je dus van een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Bosch TWK8613

Met de Bosch TWK8613 waterkoker maak je altijd het perfecte kopje thee. Of je het water nu tot een temperatuur van 70°C, 80°C, 90°C of 100°C wil verwarmen, deze waterkoker kan het. Ideaal, want daarmee is het verwarmde water dus ook heel geschikt voor thee van theebladeren. De ‘keep warm’ functie houdt het water desgewenst tot wel 30 minuten op temperatuur. Een handige optie die lang niet iedere waterkoker bezit. De oververhittingsbeveiliging zorgt er bovendien voor dat het apparaat op tijd uitschakelt, mocht dit nodig zijn. Deze stijlvolle waterkoker met RVS en zwart pronkt op je aanrecht op een strak vormgegeven vierkant basisplaat.

Severin WK 3342

In de RVS kan van de Severin WK 3342 waterkoker kun je tot wel 1,5 liter water verwarmen tot jouw ideale temperatuur. Dankzij de verschillende temperatuuropties is het warme water extra geschikt voor theebladeren. Maar ‘ouderwets’ water koken tot 100°C kan natuurlijk ook. De waterkoker heeft een standaard look met een ronde basisplaat en is naast RVS voorzien van zwarte kunststof elementen.

Waterkoker Budget Tips voor een goedkope waterkoker

Besparen op een waterkoker is vaak makkelijker dan je denkt. Wanneer je weinig eisen stelt aan het design van het keukenapparaat, kom je al een heel eind. Veel goedkope waterkokers hebben een standaard look in wit of RVS. Stijlvol design is mooi, maar bedenk je goed dat niet ieder keukenapparaat een pareltje hoeft te zijn. Een niet-opvallende waterkoker is in de meeste gevallen prima.

Meerdere opties of juist niet? Dat bepaalt voor een groot deel de prijs. Het kán ontzettend handig zijn om een waterkoker aan te schaffen die het water tot verschillende temperaturen kan verwarmen. Ook de optie om water 30 minuten op temperatuur te houden klinkt aantrekkelijk. Maar wanneer je deze functies niet direct nodig hebt, is het overbodige luxe waar je vaak een hoge(re) prijs voor betaald. Zonde! Voor de gemiddelde theedrinker is één kooktemperatuur voldoende. Geldt dat ook voor jou? Kies dan voor een waterkoker zonder poespas.

Ook de inhoud van de waterkoker is van invloed op de prijs van het apparaat. Zet je het liefst een flinke pot thee of heb je vaak visite over de vloer, dan is het prettig wanneer een waterkoker tenminste 1,5 liter water per keer kan koken. Wanneer je enkele kopjes per keer nodig hebt is een kleine waterkoker voldoende. Kleinere waterkokers zijn vaak voordeliger in de aanschaf. Omdat je minder gauw onnodig veel water in de waterkoker doet, gebruik je ook minder stroom om het water aan de kook te krijgen. Ook op de langere termijn kan een kleine waterkoker je dus geld schelen.

Waterkoker aanschaffen? Let op deze zaken

Wie een waterkoker wil aanschaffen kan op verschillende zaken letten. Omdat je vaak meerdere jaren met dezelfde waterkoker doet, is het prettig je vooraf te oriënteren op de beste koop. Welke verschillen zijn er tussen waterkokers en waar moet je op letten? We helpen je graag een handje op weg.

In beginsel is een waterkoker natuurlijk puur bedoeld om, de naam zegt het al, water mee te koken. Daarbij gaan we uit van een temperatuur van 100°C. Dat water wordt vervolgens in de meeste gevallen gebruikt om thee te zetten. Er zijn ook theesoorten, met name theebladeren, die betere smaak geeft wanneer het water niet tot het kookpunt is verhit. Denk daarbij aan temperaturen van 70-90°C. Ook daar zijn waterkokers voor, veelal met diverse temperatuuropties. Denk dus vooral goed na over het doel van de waterkoker. Waar ga je het gekookte water voor gebruiken en welke temperatuur is daarvoor het meest geschikt? Door hier bij het waterkoker aanschaffen op te letten voorzie je jezelf van veel gebruikersgemak.

Een ander aandachtspunt bij het aanschaffen van een waterkoker is de inhoud. Er zijn waterkokers die 1 liter water per keer kunnen koken, maar ook waterkokers die tot wel 1,7 liter kunnen koken. Dit is een keuze die afhangt van jouw gebruik, maar veelal ook van je budget. Ongeacht de hoeveelheid water in een waterkoker kun je ook nog letten op kleinere details, zoals; de aanwezigheid van een kalkfilter, het gebruiksgemak van de aan/uit schakelaar, de lengte van het snoer en de mogelijkheid om de kan snel schoon te maken.

Wil het oog ook wat? Dan zul je ook daarmee rekening moeten houden bij de aanschaf van je nieuwe waterkoker. Het meerendeel van de waterkokers is uitgevoerd in een combinatie van zwarte kunststof en RVS. Witte waterkokers zijn veelal budget waterkokers. Er zijn ook waterkokers waarbij extra gelet is op de vormgeving. Dit zijn waterkokers met een strak modern design of juist met een retro uitstraling. Je waterkoker wordt daarmee een opvallender item in de keuken en zal zeker in het oog springen. Zorg er voor dat je qua stijl en/of kleur wel kiest voor iets dat past bij het interieur van de keuken. Anders wordt de waterkoker, hoe mooi deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt. 

Een waterkoker kan een zichtbaar of een verborgen verwarmingselement hebben. Een verborgen verwarmingselement wordt over het algemeen als een pluspunt gezien. De waterkoker ziet er van binnen fraaier uit en is ook een stuk eenvoudiger te reinigen. Omdat je graag wil dat het apparaat lang mee gaat is het ook aan te raden een waterkoker te kiezen met een automatische droogkookbeveiliging. Je waterkoker schakelt dan vanzelf uit wanneer er onvoldoende water in zit om te verwarmen.

Als laatste kun je nog letten op de wijze van signalering. Misschien is het voldoende wanneer een waterkoker uitschakelt zodra het water op temperatuur is. Er zijn echter ook waterkokers die door middel van een indicatielampje of een geluidje laten weten dat het water gekookt is. Ga hierbij uit van je persoonlijke voorkeur en zoek naar de manier die je het meeste gemak biedt.

Overzicht van beste geteste Waterkoker Merken

Inventum

Inventum is producent van diverse huishoudelijke producten, waaronder handige keukenapparaten. Stuk voor stuk producten van goede kwaliteit, duurzaam gemaakt van de beste materialen.

Siemens

Iedere keuken kan een Siemens waterkoker gebruiken. De waterkokers van Siemens voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ontwerp. Uitstekende kwaliteit dus!

Bosch

Dankzij typisch Duitse degelijkheid kun je er op rekening dat Bosch waterkokers jarenlang mee gaan. Daar kun je dus heel wat thee mee zetten! Hoogstaande technologie en gebruiksgemak zijn het uitgangspunt waarmee Bosch jouw dagelijkse leven een stuk makkelijk wil maken.

Severin

Severin is één van de grootste Duitse fabrikanten van kleine elektrische huishoudelijke apparaten. Hun apparaten zijn van uitstekende, typisch Duitse kwaliteit en uitermate betrouwbaar. Daarnaast zijn, veiligheid, precisie en duurzaamheid doorslaggevend bij het ontwerpen en produceren van nieuwe producten, zoals Severin waterkokers.

Philips

Philips heeft al meer dan 60 jaar ervaring met het maken van waterkokers. Met een Philips waterkoker zit je dus altijd goed. Philips zet de klant centraal en gaat voor goede kwaliteit, duurzaam ontwerp en mooi design.

De Verschillende Soorten Waterkokers op de markt

Een waterkoker is een kan met verwarmingselement die water kan verwarmen tot een temperatuur van 100°C. Dit gekookte water wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het maken van thee. Je kunt een waterkoker gebruiken om water te koken voor één kopje thee, of voldoende water om een hele pot thee te kunnen zetten.

Het grootste verschil in waterkokers op de markt is de verwarmingstemperatuur. Van oorsprong kookte een waterkoker altijd tot 100°C en veel waterkokers doen dat nu nog steeds. Maar omdat steeds meer mensen behoefte hebben aan water met een andere, wel hoge, temperatuur komen er ook steeds meer waterkokers op de markt die daarin voorzien. Deze waterkokers bieden de mogelijkheid te kiezen tussen verschillende temperaturen van 70-100°C. 

Over temperatuur gesproken, er zijn ook enkele waterkokers die het water een tijdje op temperatuur kunnen houden. Dit zijn uitzonderingen, maar de moeite waard als je binnen 30 minuten vaak meerdere keren water uit de waterkoker gebruikt. 

Verder zijn er waterkokers voor thuis, maar ook waterkokers voor op de camping. Deze laatste werken ook gewoon op stroom, maar zijn qua inhoud en vermogen aangepast op de voorzieningen in een caravan. Voor mensen die veel thee drinken is dat een uitkomst, want je hoeft hierdoor niet met een fluitketel of pannetje in de weer. Ook voor thuis zijn waterkokers er in groot- en klein formaat. De meeste waterkokers hebben een vrij standaard design, maar er zijn ook waterkokers die daarvan afwijken. Deze design waterkokers zijn een blikvanger in je keuken en hebben een bijzondere vorm, een bijzondere kleur of andere in het oog springende details die de waterkoker uniek maakt.

Wat is er nieuw aan moderne waterkokers in 2019?

Intense smaakbeleving is een trend die zich al enige tijd ontwikkeld in de wereld van eten en drinken. Je ziet dit terug in speciale koffiesmaken, maar ook bij thee. Dit gaat verder dan een ‘fruitsmaakje’. Je kunt met verse theebladeren thee zetten of zelf jouw unieke theesmaak samenstellen om ultiem te genieten van je favoriete smaak en aroma’s. Om die thee op de juiste manier te bereiden is vaak water nodig dat (net) niet gekookt is. Dat dit voor steeds meer mensen belangrijk is blijkt wel uit de opkomst van waterkokers die water tot verschillende temperaturen kunnen verwarmen. Wil jij voor ieder kopje thee de perfecte watertemperatuur kunnen kiezen? Ga dan voor een moderne waterkoker met temperatuuropties.

Met het oog op duurzaamheid zie je ook steeds meer waterkokers met een warmhoudfunctie. Keer op keer water koken vraagt veel stroom. Met een warmhoudfunctie blijft water tot 30 minuten op de juiste temperatuur en spaar je het milieu.

Posts

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.