Iedereen heeft het er over tegenwoordig: heb jij ze al? Je loopt bijna achter als je nog geen panelen op je dak hebt liggen om zonne-energie te winnen. Want iedereen kent inmiddels de voordelen wel en liefst willen we er allemaal ook direct van profiteren. Maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd: de aanschaf is immers een flinke investering. Maar wat nou als er mogelijkheden zijn om ze te huren of te leasen?

In termijnen betalen, maar direct besparen

Want die mogelijkheden zijn er, volop zelfs. Met zonnepanelen huren of leasen maak je onmiddellijk gebruik van dat aantrekkelijke voordeel van je eigen energie opwekken en dus energie besparen. De kosten voor je stroomverbruik dalen al snel flink. En je betaalt niet dat forse bedrag vooraf of in een paar grote termijnen, maar prettig uitgesmeerd over de tijd. Dat geeft een boel rust in de portemonnee en natuurlijke energie op je dak.

Geen grote investering vereist

Datgene wat veel mensen tegenhoudt, een grote investering, is dus niet meer nodig. Met panelen leasen of huren hoef je geen flinke bankrekening te hebben. Je betaalt elke maand een relatief klein bedrag en profiteert wel meteen van al die voordelen. Kies je voor huur, dan blijft de verhuurder voor altijd eigenaar: is dat belangrijk voor jou? Bij bepaalde leaseconstructies kan het zo zijn dat jij op termijn wél eigenaar wordt. Hoe dan ook is het prettig om de aanschaf voor zonnepanelen te kunnen uitsmeren over een langere periode.

Doe mee met duurzame energie

Want ook als jouw budget niet toereikend is, wil je natuurlijk graag meedoen met de slimme trend voor het aanschaffen van zonnepanelen. Duurzame energie is niet meer alleen de toekomst: duurzame energie is de beslissing van nu, voor dit moment. En dus wil je meedoen. Met panelen huren of leasen hoor je er helemaal bij. Met jouw maandelijkse bijdrage begin je dus zowel meteen geld te verdienen als een bijdrage aan het milieu te leveren.

Makkelijk rendement maken

Dat geld verdienen begint uiteraard met een inventarisatie van de mogelijkheden. Wat voor dak heb je en hoeveel vierkante meter daarvan is beschikbaar en geschikt voor het leggen van zonnepanelen? Een expert heeft al snel een perfecte berekening gemaakt. Na het tekenen van het contract wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie van jouw panelen en kan het rendement maken met panelen gaan beginnen. Al snel vraag je je waarschijnlijk af waarom je dit niet eerder hebt gedaan. Afhankelijk van de huur- of leaseconstructie is onderhoud voor rekening van de verhuurder of leasemaatschappij. Daar heb jij dus geen omkijken naar. Een geruststelling toch?

Wanneer begin jij met zonnepanelen?

Op deze manier komt gebruik maken van zonne-energie voor iedereen een stuk dichterbij. Zonnepanelen leasen particulier of huren is een keuze die gelukkig veel mensen wél kunnen maken. En natuurlijk heb je de vrijheid om een lang contract uit te dienen of na een aantal jaren te stoppen met zonnepanelen. Alle afspraken daarover worden ook vastgelegd in het huur- of leasecontract.
 

0 Shares:
Ook zeer interessant