Onze auto verzekeren is iets wat verplicht is, maar je wil wel het beste voor je auto en ook voor je portemonnee. Wat voor verzekering kan je dan het beste nemen?

Online vergelijken

Een verzekering hoort altijd bij een auto. Zoals een zorgverzekering bij jou hoort. Het moet altijd, maar je mag wel zelf kiezen wat voor verzekering je wil nemen en bij wie. Daarvoor zijn tegenwoordig heel wat handige tools te bedenken. Met een druk op de knop kan je namelijk heel makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Dat doe je bijvoorbeeld op ikvergelijkonline.nl waar je in een makkelijk overzicht alle verzekeringen op een rij ziet. Zo kan je direct zien welke verzekeraar de goedkoopste is en waar je meer moet betalen voor dezelfde verzekering.

Verschillende autoverzekeringen

Daarnaast bepaalt het soort autoverzekering natuurlijk ook de prijs. Staar je niet blind op de allergoedkoopste, maar kijk rustig even rond naar wat voor verzekering je nodig hebt. Niet alle verzekeringen dekken namelijk evenveel. Het zal je toch maar net overkomen dat je ergens schade rijdt en het zelf moet betalen. Dat is soms het geval als je een WA-verzekering hebt. Een WA verzekert alleen schade aan andere auto’s, personen en spullen. De schade die je eventueel aan je eigen auto overhoudt, wordt hierdoor niet gedekt.

WA(+)-verzekering

Bij een WA + Beperkte casco-verzekering wordt schade aan je auto door derden voor jou verzekerd. Hierbij moet je denken aan diefstal, vernieling of stormschade. Dit is een slimmere keus als je auto bijvoorbeeld nog niet zo oud is. Deze verzekering wordt meestal ook gekozen bij auto’s die 6 tot 10 jaar oud zijn. Terwijl de WA-verzekering vaker wordt gekozen als de auto ouder is dan 10 jaar. Met de beperkte casco-verzekering ben je dus ook verzekerd voor schade die jij rijdt, ook aan andere personen of spullen (zoals met de WA). Daarnaast krijg je 3 jaar lang het hele aankoopbedrag vergoed bij total loss en diefstal (vaak tot €50.000). Je betaalt iets meer voor deze verzekering, maar je krijg er ook meer voor terug.

Allrisk verzekering

Dan is er ook nog de welbekende allrisk-verzekering, ook wel WA + volledig casco. Deze verzekering is vaak voor auto’s onder de 6 jaar en is het meest uitgebreid. Als je schade rijdt, is iedereen verzekerd, ook jijzelf. Ook bij deze verzekering krijg je 3 jaar lang het aankoopbedrag terug bij total loss of diefstal (vaak tot €50.000) en is schade van derden ook vergoed. Met deze verzekering kan je dus eigenlijk bijna niet de mist in gaan. Tenzij je in de maand minder wil betalen voor de verzekering en een gokje waagt.

Wat is de beste optie voor jou?

Afhankelijk van wat voor auto je hebt, kan je dus rustig op internet verzekeringen gaan vergelijken. Nu je weet wat elke verzekering inhoudt, kan je een goede afweging maken voor je eigen auto. Let hierbij dus op het aankoopbedrag van de auto, hoe oud de auto is en welke dekking jij genoeg vindt. Vergelijk en zoek de verzekeraar met de beste prijs en kwaliteit uit. Zo kan jij weer veilig de weg op.

0 Shares:
Ook zeer interessant