Beste Bitcoin Wallet en veilige wallets voor andere crypto in 2024

Bitcoins zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Als je je Bitcoins direct in je eigen bezit hebt, dan maak je gebruik van een Bitcoin wallet. Deze Bitcoin wallet maakt het mogelijk om je eigen bank te zijn. Dit betekent echter ook dat er wel wat haken en ogen aanzitten. In deze blog kijken we naar hoe een Bitcoin wallet werkt en hoe jij deze het beste voor jou kunt laten werken.

Wat is een Bitcoin?

Om Bitcoin te begrijpen moeten we eerst kijken naar Valuta. Valuta betekent “geld dat momenteel in gebruik is”. Voorbeelden hiervan zijn de Europese Euro, Amerikaanse Dolar en Russische roebels. Dan bestaan er ook cryptocurrencies. Crypto staat voor ‘cryptografie’, een computertechnologie die onder meer wordt gebruikt voor het beveiligen en verbergen van informatie. Cryptocurrency wordt gedefinieerd als elektronisch geld. Dit wordt met een technologie beschermd om:

  • Te controleren hoe het is gemaakt;
  • Transacties te beschermen;
  • Verbergen van de identiteit;

Eigenlijk hebben crypto’s dezelfde eigenschapen als gewoon geld. Bitcoin was de eerste algemeen aanvaarde cryptocurrency en werd in 2009 gemaakt door Satoshi Nakamoto. Niemand weet wie Satoshi is, de ontwikkelaar kan een man, een vrouw of een groep mensen zijn. Satoshi verdween voordat bitcoin van de grond kwam. Niemand heeft jarenlang ook maar iets van hem gehoord. Het doel van bitcoin is om de ene persoon rechtstreeks geld naar de andere persoon te laten sturen. Dit type transactie staat bekend als “peer-to-peer”. Met andere woorden, met Bitcoin kan Henk zijn vriendin Mirjam rechtstreeks betalen, of ze nu een blok verderop woont of aan de andere kant van de wereld. Om geld over te maken hoeven ze geen vertrouwde derde partij zoals een bank of PayPal in te schakelen. Hoewel Bitcoin is ontworpen als elektronisch geld, accepteren de meeste bedrijven het niet. Dit komt doordat er geen controle is door de overheid en de onstabiele prijzen.

Andere cryptomunten

Naast Bitcoin bestaan er nog meer cryptomunten. Een voorbeeld hiervan is de Doge coin. Dogecoin is een cryptocurrency die oorspronkelijk is gemaakt als een grap, verwijzend naar een meme over een grappig uitziende Shiba Inu-hond die op internet veel populariteit kreeg. Wil jij een dogecoin kopen? Wij vertellen wat je moet weten! In december 2013 was één Bitcoin 1.083,14 dollar waard. De wereld begon cryptocurrency daardoor steeds meer serieus te nemen. Billy Markus en Jackson Palmer dachten dat cryptocurrency té serieus werd genomen. Volgens hen moest het om plezier gaan en niet alleen over geld. Dus besloten ze om hun eigen munt te maken: de Dogecoin. Dogecoin (DOGE) is een echte alt-coin van de Bitcoin. Het gebruikt, net als vele andere munten, de technologie van de Bitcoin Blockchain en doet daar zijn ding mee. Dogecoin is gebouwd op een cryptografisch programma genaamd Scrypt (zelfde als bij Litcoin). Dit betekent dat alle wijzigingen en updates van Litecoin ook van toepassing zijn op Dogecoin. Net als Litecoin is de tijd die het kost om een Dogecoin-transactie te verwerken veel korter dan bij Bitcoin. In Bitcoin is de verwachte bloktijd 10 minuten, in Dogecoin 1 minuut, een behoorlijk verschil! De coin is ontworpen om meer dan 100 miljard munten te hebben, terwijl de totale hoeveelheid coin van Litecoin op 84 miljoen ligt en Bitcoin op 21 miljoen. Als je van plan bent om te gaan investeren in cryptomunten, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Houd de markt goed in de gaten. Zo zakte Bitcoin laatst tot net boven de grens van 50.000 euro.

Hoe betaal je met een bitcoin?

  1. Je installeert een Bitcoin Wallet op je telefoon
  2. Er wordt een factuur aangemaakt met een streepjescode erop
  3. Met de bitcoin wallet-app op je telefoon scan je de barcode
  4. De portemonnee zal je vragen om de details van de transactie te bevestigen
  5. Na het bevestigen genereer je een betaling

Wat is een Bitcoin Wallet?

Om met een Bitcoin te betalen, heb je dus een Bitcoin Wallet nodig. Iedereen heeft een portemonnee waar je geld in bewaart. Óók voor Bitcoins heb je een portemonnee nodig, ook wel een wallet genoemd. Een Bitcoin wallet is een softwareprogramma die het mogelijk maakt Bitcoins te ontvangen, bewaren en verzenden. Deze wallet moet je eigenlijk zien als jouw Bitcoin bankrekening. De Ledger Nano X is op dit moment de beste hardware wallet. Daarnaast is de Exodus een goede Wallet en de Trezor.

Sleutels

Om een wallet te gebruiken heb je twee sleutels, of keys, nodig; een public (openbare) en een private (privé) key. De public key is jouw Bitcoin adres. Dit adres bestaat uit een rij van letters en nummers en kun je zien als jouw persoonlijke Bitcoin bankrekeningnummer. Je kunt je public key met anderen delen zodat ze Bitcoin naar jou wallet kunnen sturen. Andersom gebruik je de public key van anderen om Bitcoin naar hun wallet te sturen. Zo gebruik je bijvoorbeeld een van de public keys van een cryptobeurs om Bitcoin van een wallet naar jouw account op die exchange te sturen. De private key is ook een rij van letters en nummers en geeft toegang tot de Bitcoins die in een wallet zitten. Een private key is de pincode van jouw Bitcoin portemonnee. Het is extreem belangrijk dat je deze private key veilig opslaat en privé houdt. Iedereen kan namelijk toegang krijgen tot een wallet als ze zowel de public als de private key weten. Mocht je je private key kwijtraken, kan helemaal niemand er echter bij. Sla jouw private keys dus altijd goed op. Als je dit goed doet, dan is jouw Bitcoin voor altijd veilig.

0 Shares:
Ook zeer interessant