Een van de meest populaire redenen om een VPN te nemen is toegang tot buitenlandse Netflix. Er zijn ongeveer 10.000 titels in de totale catalogus van Netflix, maar in Nederland kunnen we slechts een derde deel ervan zien. Honderden geweldige Amerikaanse films zitten bijvoorbeeld niet in het Nederlandse pakket. Om toch toegang te krijgen tot al die films maken steeds meer Nederlanders gebruik van een VPN. 

Een VPN is een virtueel persoonlijk netwerk dat jouw IP-adres verbergt. Al je internetverkeer gaat via een VPN server en wordt dus automatisch verbonden aan het IP-adres van die server. Op die manier blijft je werkelijke locatie verborgen, en kan je een virtuele locatie kiezen. Netflix zal je dan het filmpakket van die locatie aanbieden. 

Wat moet je weten voordat je een VPN voor Netflix kiest?

Als eerste moet je begrijpen dat Netflix probeert om het gebruik van een VPN tegen te houden door IP-adressen van VPN servers te detecteren en blokkeren. Ze zijn hier heel goed in, maar niet goed genoeg om de beste VPN diensten tegen te houden. Een goede Netflix VPN heeft heel veel IP-adressen ter beschikking en vervangt gewoon het adres dat geblokkeerd wordt.

Vervolgens kun je er gerust op zijn dat Netflix je account niet sluit als ze merken dat je een VPN gebruikt. Ze wijzen er gewoon op dat ze ervan bewust zijn, en of je het uit wilt zetten. Zodra je de verbinding via die server verbreekt, kun je weer gewoon verder kijken. En dus ook een andere server proberen. 

Tot slot moet je weten dat het volkomen legaal is om via een VPN naar Netflix te kijken. Er zijn geen wetten die dat verbieden, en dus kan Netflix niet meer doen dan IP-adressen blokkeren om het tegen te gaan.

Wat is de beste Netflix VPN in 2024?

NordVPN heeft servers specifiek gereserveerd voor Netflix gebruik in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, Spanje, Australië, Japan en Nederland. Met servers die je normale internetsnelheid nauwelijks vertragen, is het comfortabel kijken naar streams. 

Surfshark heeft behalve de populaire locaties zoals V.K. en V.S. ook goede Netflix verbindingen met Turkije, India en Zuid-Korea, en meer dan twintig andere locaties. Het aantrekkelijke prijskaartje is ook een plus.

CyberGhost heeft servers in wel 89 landen en is dus erg interessant voor zeer specifieke streams. De snelheid kan in sommige plaatsen echter wat minder zijn, maar eerlijk gezegd zou je waarschijnlijk tegen hetzelfde probleem oplopen als je werkelijk in dat land was.

0 Shares:
Ook zeer interessant