Kan het kamertje van jouw zoon wel een make-over gebruiken? Of ben je misschien wel bezig met een geheel nieuw kamertje voor jullie allernieuwste aanwinst? Dan kom je de komende tijd voor heel wat keuzes te staan. Ook op het gebied van raambekleding. Daar moet niet te makkelijk over worden gedacht. Raambekleding vormt immers de basis van de ruimte. Dit bepaalt de uiteindelijke sfeer, maar ook de praktische kant van de kamer. Daarom is het belangrijk dat de juiste keuzes worden gemaakt. Maar welke raambekleding past nu echt bij een stoere jongenskamer? Laat je inspireren door de volgende tips.

Kies voor een combinatie met vitrage

Begin met het nauwkeurig bekijken van de ruimte. Wat valt je op? Is er veel natuurlijk daglicht of juist helemaal niet? Er zijn kamers met slechts een zeer klein raampartij waar weinig daglicht komt. In dat geval oogt de kamer misschien heel donker en sfeerloos. Waar je in de slaapkamer meestal je best doet om de zon buiten te houden, betekent dit natuurlijk niet dat er overdag geen daglicht binnen mag komen. Dit zorgt namelijk juist voor een aangenamere omgeving. Het is voor je zoon dan veel prettiger om hier ook overdag te spelen of te leren.

Een manier om extra veel daglicht naar binnen te halen en tegelijkertijd ’s nachts te blijven verduisteren is een combinatie van vitrage met een ander soort raambekleding. Op die manier kan overdag de vitrage lekker open blijven en voor veel daglicht zorgen, terwijl ’s nachts de andere raambekleding voor voldoende verduistering zorgt. Zo sla je dus twee vliegen in één klap!

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen doen het fantastisch in iedere stoere jongens kamer. Rolgordijnen zijn al jarenlang ongelooflijk populair. Niet geheel zonder reden. Ze zijn namelijk ontzettend veelzijdig en ook nog eens redelijk budgetproof als je ze vergelijkt met andere soorten raambekleding. Hierdoor kan je zelfs met een beperkt budget over kwalitatieve en bovenal mooie raambekleding beschikken.

Groot voordeel van rolgordijnen is dat ze tevens in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Ze kunnen zowel verduisterend als niet-verduisterend zijn en zijn in heel veel verschillende kleuren beschikbaar. Zo pas je het gordijn geheel naar eigen wens en de sfeer in de ruimte aan.

Aluminium jaloezieën

Wil je eens iets heel anders? En ben je op zoek naar een echte stoere uitstraling voor de kinderkamer van jouw zoon? Dan zijn aluminium jaloezieën precies wat je nodig hebt. Kies voor een warme antracietkleur en de raambekleding legt direct de basis voor de stoere uitstraling die je zoekt. Groot voordeel van deze raambekleding is ook dat het gemakkelijk te reinigen is én jarenlang mee zal gaan. Bovendien zijn jaloezieën voor elke leeftijd geschikt. Dit in tegenstelling tot sommige soorten gordijnen met kinderlijke prints die na enkele jaren vervangen moeten worden. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld en geniet je direct van de praktische- en sfeervolle voordelen van de jaloezieën. 

0 Shares:
Ook zeer interessant