Wat zijn de duurste schilderijen van de wereld? We gaan je een kijkje nemen in de wereld van de kunst en zullen het duurste schilderij ter wereld bekend maken aan je. We zullen zelfs de prijs delen met je voor hoeveel je het kunt kopen. Mocht je hier natuurlijk interesse in hebben. Het is goed om te weten welke schilderijen veel geld waard zijn. Niet om in je kamer te hangen, maar gewoon om er nog meer van te genieten. De bedragen welke we gaan noemen zijn niet mals. We waarschuwen je alvast, zodat je niet met je oren gaat klapperen. Laten we snel van start gaan.

Het duurste schilderij ter wereld: de Mona Lisa

Natuurlijk kennen we allemaal de Mona Lisa wel. Het is een zeer duur schilderij wat al vele jaren geleden door Leonardo da Vinci is geschilderd. Het heeft een geschatte waarde van maar liefst 790 miljoen euro. Ongekend? Misschien, maar misschien ook niet. Helemaal niet wanneer je de rijen voor de Mona Lisa bij het Louvre ziet staan. Natuurlijk moet er nog wel iemand zijn welke het bedrag wil betalen. Nu is het echter publiek toegankelijk en is het waardevol voor ons allemaal.

Salvator Mundi ter waarde van 450.300.000 miljoen van Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci heeft nog veel meer schilderwerken gemaakt. Dit is ook een waar meesterwerk. Het is geweldig om te zien. Het is een Schilderij wat bij Christie’s in New York is geveild voor 400 miljoen dollar. Nu is het natuurlijk in waarde gestegen. Het is het laatste schilderij van Da Vinci wat nog in particuliere handen is.

Woman III ter waarde van 163.400.000 van Willem de Kooning

Het schilderij is in 1953 gemaakt en bestaat uit een serie van een zestal schilderijen. Het is gemaakt door de Nederlander Willem de Kooning. Het thema van de serie is de vrouw. Het is in 1994 verkocht en later in 2006 nogmaals. De laatste keer bracht het 160 miljoen op. Het is een schilderij van 1.23 bij 1.73 meter.

No. 5 ter waarde van 166.300.000 van Jackson Pollock

Het schilderij is in 1948 geschilderd door Jackson Pollock uit Amerika. Het is een dicht vogelnest volgens velen. Het is verkocht in 2006 voor 166 miljoen. Het is een mooi groot schilderij.

Nu Couché ter waarde van 172.200.000 van Amedeo Modigliani

Het schilderij is gemaakt door Amedeo Modigliani. Hij heeft er twee jaar over gedaan van 1917 tot aan 1918. Het schilderij is in 2015 bij een veiling in New York bij het kunsthuis Christie’s geveild voor 172 miljoen. Het schilderij wordt ook wel rood naakt genoemd. Het is een serie van schilderijen.

Les Femmes d’Alger ter waarde van 179.400.000 van Pablo Picasso

Het is de Spaanse schilder Pablo Picasso welke het schilderij in 1955 heeft gemaakt. Het is in 2015 verkocht voor 181 miljoen. Het is een schilderij wat dus van grote waarde is. Het is een schilderij uit een serie van vijftien schilderijen.

De huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit ter waarde van 182.000.000 van Rembrandt van Rijn

Natuurlijk zijn we trots op onze eigen Rembrandt van Rijn en zijn schilderijen. Het schilderij is gekocht door het Rijksmuseum en het Louvre in 2015 voor 182 miljoen. Je ziet een getrouwd echtpaar welke op hun ware grootte zijn weergegeven.

De kaartspelers ter waarde van 259.000.000 van Paul Cézanne

De Franse impressionist heeft aan het eind van de negentiende eeuw dit schilderij gemaakt. Het hoort bij een serie van schilderijen welke de Kaartspelers genoemd wordt. Het is het duurste schilderij uit de serie.

0 Shares:
Ook zeer interessant