Checko
virusscanner

Beste Virusscanner in 2019 – Test & Vergelijking

Je wilt jouw apparaten natuurlijk goed beveiligen tegen virussen of hacks. Niets zo vervelend als jouw nieuwe pc of laptop die binnen niet al te lange tijd wordt vervuild door allerlei virussen en ongewenste programma’s. Ook wordt het beschermen van jouw privacy steeds belangrijker. Maar welke virusscanner is hiervoor het meest geschikt? Kun je prima voor een gratis variant gaan, of is een virusscanner waar je voor betaalt toch beter? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de bekende merken virusscanners? We zetten hieronder de Top 5 Virusscanners van 2019 op een rijtje, zodat jij een goede keuze kunt maken.

5 Beste Virusscanners in 2019

Beste Virusscanner van 2019 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Bullguard Internet Security

Het antivirusprogramma van
Bullguard is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en simpel. Bullguard laat zich gemakkelijk installeren en beheren. De interface is intuïtief. BullGuard Antivirus is hierdoor eenvoudig aan jouw wensen aan te passen. Het aanpassen van het beveiligingsniveau, het uitvoeren van scans of het instellen van het spamfilter, gaat dan ook gemakkelijk met één druk op de knop. Safe Browsing van BullGuard waarschuwt voor verborgen gevaar op websites dat jouw computer kan infecteren.

Norton Security Standaard

Norton Security Standaard levert uitgebreide mogelijkheden om jouw pc te beschermen tegen online bedreigingen en cybercriminaliteit. Norton Security Standaard is ook zeer klantvriendelijk. Zo is er een 100% Virus Protection Promise: lukt het Norton niet om jouw pc virusvrij te ho uden, dan kun je je geldt terug vragen. Norton Security standaard beschermt tegen virussen, spyware en malware. Door gebruik te maken van de laatste internationale informatie is jouw pc beschermd tegen de allerlaatste bedreigingen.

Bitdefender Antivirus Plus

De derde aanrader is de antivirusscanner van Bitdefender“>”>Bitdefender. Deze virusscanner beschermt jouw persoonlijke bestanden en documenten. Ook biedt Bitdefender bescherming tegen allerlei soorten online bedreigingen, waaronder ransomware. Bitdefender is zo ontworpen, dat de snelheid en prestaties van jouw PC niet in het geding komen. Verder beveiligt Bitdefender jouw online banktransacties via een beveiligde browser en zal Bitfender voor jou gevaarlijke webpagina’s detecteren.

Panda Antivirus Pro

De virusscanner van Panda is ook een goede keuze. De het antivirusprogramma van Panda is redelijk basic, maar wel betrouwbaar. Om malware hoef je je met deze virusscanner geen zorgen meer te maken. Ook is de gebruikersinterface heel vriendelijk en het is makkelijk om de gegevens over het aantal bedreigingen en het beschermingsniveau te achterhalen. Wel moet je erop rekenen dat de virusscanner van Panda de prestaties van de pc beïnvloedt, meer dan andere virusscanner. De invloed van Panda-antivirus dat op de achtergrond van jouw pc constant meedraait, heeft een effect. Toch blijft dit een goede keuze.

McAfee Total Protection

Met McAfee Total Protection haal je een totaaloplossing in huis voor al jouw antivirus-, identiteits- en privacybeveiliging. Ook bij McAfee is er een niet-goed-geld-terug-garantie. Met McAfee Total Protection waarschuwt bij risicovolle website en voorkomt phishing en gevaarlijke downloads. Ook biedt de virusscanner van McAfee leuke extra’s, zoals een password manager, waarmee je wachtwoord kunt genereren en kunt opslaan. De virusbescherming is zowel online als offline toe te passen.

Budget Virusscanner? Dit zijn de beste goedkope Virusscanners

Je kunt er altijd voor kiezen om helemaal geen virusscanner te kopen en de systemen en software op jouw pc of apparaat goed up-to-date te houden. Of je kunt kiezen voor een gratis Virusscanner, die vaak voldoende bescherming biedt. Dan kom je een heel eind. Gelukkig hoeft goede en volledige beveiliging tegen virussen helemaal niet veel te kosten. Dat is natuurlijk goed nieuws. Wel is het zo dat je het goedkoopste uit bent als je antivirussoftware koopt bij een webshop. Dan betaal je soms wel de helft minder dan bij de website van de fabrikant. Je kunt ook proberen om te googelen naar ‘virusscanner’ en ‘korting’, om zo de voordeligste virusscanner van het moment te vinden. Vaak is een virusscanner voor drie apparaten goedkoper dan voor twee losse apparaten. Een losse virusscanner die goed beschermt tegen malware is vaak 10 tot 20 euro goedkoper dan een totaal internetbeveiligingspakket. Kijk goed of je echt uitgebreide bescherming nodig hebt. Vaak zijn er ook voldoende alternatieven te vinden voor uitgebreide internetbeveiligingspakketten, zoals parental control of een wachtwoordmanager. Het is ook de moeite waard om te kijken of je een combinatiedeal kunt meepakken. Bij de aanschaf van een nieuwe computer kun je vaak een korting krijgen op de antivirussoftware. De allergoedkoopste virusscanner is Norton Security Standaard, die je al in huis haalt voor afgerond 15 euro.

Virusscanner Koopgids: Een goede Virusscanner kopen?

Je wilt een virusscanner kopen voor een of meerdere apparaten. Maar je kunt vast wel wat tips gebruiken om tot een goede keuze te komen. We zetten hieronder op een rijtje op welke dingen je moet letten.

Eisen

Het is goed om te controleren waar de virusscanner die jij op het oog hebt allemaal tegen beschermt. Een virusscanner zou in ieder geval bescherming moeten bieden tegen virussen, spyware, phishing, rootkits en trojans. Ook is het goed als virusscansoftware real-time analyses doet en bescherming tijdens het browsen biedt. Je kunt er ook op letten of de software gebruikmaakt van cloudtechnologie, voorzien is van een firewall, back-ups mogelijk maakt, waarschuwt bij het bezoeken van gevaarlijk websites en e-mails scant. Tot slot kun je ook checken of de virusscanner zorgt voor automatische updates en geschikt is voor het gewenste besturingssysteem.

Aantal installaties

Het is handig om te controleren op hoeveel verschillende apparaten je het pakket of de virusscanner kunt installeren. Als je bijvoorbeeld drie computers hebt, dan is het wel zo handig als je de virusscanner ook drie keer kunt installeren. Meestal geldt wel: hoe meer installaties mogelijk zijn, hoe duurder de software is.

Functies

Kijk goed tegen welke soorten bedreigingen de virusscanner of het internetbeveiligingspakket beschermt. Komt dit tegemoet aan jouw wensen voor een virusscanner? Kijk met name of de software in ieder geval beschermt tegen virussen, spyware, trojans, rootkits en phishing. Open je mail op je pc? Kijk dan ook of de virusscanner beschermt tegen geïnfecteerde e-mails. Open jij jouw mail vooral op je telefoon? Dan hoef je deze functie natuurlijk niet per se te hebben.

Gebruikerservaring

Het is ook zeker de moeite waard om reviews te bekijken. Wat vinden gebruikers van een virusscanner ervan? Zijn ze tevreden over de software en het bedrijf? Via reviews kun je bijvoorbeeld ontdekken dat een bedrijf slecht te bereiken is, terwijl dat erg handig kan zijn als er een probleem is met de software van jouw virusscanner. Ook kun je dan inzicht krijgen in het effect van de virusscanner op de prestatie van jouw computer en de algehele tevredenheid.

Goede Virusscanner Merken in 2019

Bitdefender

Bitdefender biedt beveiligingssoftware die al 5 jaar het beste scoort in de opsporing van malware. Bitdefender zegt artificiële intelligentie te combineren met revolutionaire technologieën. Ook gebruiken ze een wereldwijd netwerk van meer dan 500 computers om te kunnen anticiperen op nieuwe bedreigingen en zorgt Bitdefender ervoor dat de computers niet trager worden.

Norton

Norton biedt uitgebreide bescherming voor je pc, Macobook of mobiele apparaat. Norton is goed in het bieden van realtimebescherming. Norton is winnaar van de AV-Test Award voor de beste bescherming. Norton biedt 100% Virus Protection Promise: vanaf het moment dat je een abonnement neemt, is er een expert beschikbaar om je apparaat virusvrij te houden. Als dit niet lukt, krijg je je geld terug.

Panda

Panda heeft meer dan 27 jaar ervaring in de IT-beveiligingssector. Het is de missie van Panda om jou te beschermen, via al jouw apparaten. Panda biedt veel pakketten en verschillende opties om jouw apparaten goed te kunnen beschermen. Ze werken wereldwijd met allerlei instituten samen om cybercrime te stoppen en hebben een hoge klanttevredenheid.

McAfee

Het motto van het bekende virusscannermerk McAfee is ‘Together is power’. Ze bieden verschillende vormen van beveiliging. Het bedrijf zegt dan ook niet onterecht dat het meer biedt dan virusbescherming alleen. McAfee biedt gratis klantondersteuning en is meerdere malen bekroond op het gebied van antivirusbescherming.

BullGuard

BullGuard won de Gold Malware Protection Award van AV-Comparatives in 2018. Het merk staat garant voor constante innovatie. Het is de missie van BullGuard om klanten de best mogelijke meerlaagsbescherming tegen alle typen virussen, malware, ransomware en alle online bedreigingen te bieden.

Wat voor type Virusscanners zijn er allemaal?

Er zijn verschillende type virusscanners op de markt. Het hangt van jouw wensen af welke virusscanner het beste past, bijvoorbeeld of je een virusscanner zoekt voor zakelijk gebruik, of particulier gebruik. Ook maakt het uit of je gaat voor een gratis versie of toch de betaalde variant.

Gratis of betaald?

Het alternatief voor een betaalde virusscanner is de gratis virusscanner. Deze gratis antivirussoftware maakt gebruik van dezelfde database om virussen te detecteren, maar lopen vaak wel iets achter op de betaalde varianten. Ook kun je te maken krijgen met reclame of pop-ups die je proberen over te halen toch de betaalde variant aan te schaffen. Gratis software conflicteert bovendien meer met de andere software op jouw apparaat. Wil je dus zeker weten een prettige gebruikservaring? Kies dan een betaalde versie.

Losse virusscanner of een totaal internetbeveiligingspakket

Bij de meeste aanbieders van virusscanners kun je kiezen uit verschillende pakketten. Uiteraard verschillen de pakketten qua prijskaartje. Het basispakket zal meestal een net zo goede keuze zijn als een uitgebreid internetbeveiligingspakket. Kijk daarom goed welke extra’s echt nuttig voor je zijn en je echt nodig hebt. Vaak zijn er goede gratis alternatieven voor dingen als parental control en wachtwoordbeheer.

Besturingssysteem

Bijna alle virusscanner zijn geschikt voor Windows, waaronder Windows Vista en Windows 7 en 8. Ook kunnen virusscanners prima draaien op Windows 10. Vanaf Windows 8 heb je gratis de beschikking over Windows Defender. Heb jij een apparaat van Apple? Dan kun je helaas uit minder virusscanners kiezen. Sinds de populariteit van het merk is toegenomen, wordt het wel steeds belangrijker om een goede virusscanner te installeren. Toen er nog weinig mensen een Apple-product hadden, was het idee dat er geen virussen waren om een Mac te infecteren. Dat is steeds minder waar. Ook een Apple-apparaat is inmiddels gevoelig voor computervirussen en hacks. Kijk goed of de virusscanner op jouw Mac kan draaien. Voorbeelden van virusscanners die geschikt zijn voor een Mac zijn die van Bitdefender, Norton en Panda.

Zakelijk of particulier

Wil je je bedrijf goed online beveiligen? Dan zijn er vaak aparte abonnementen voor antivirussoftware voor de zakelijke markt. Met zo’n abonnement kun je tientallen apparaten beveiligen, vaak ook servers. Ook die wil je immers beveiligen tegen malware, hackers en virussen. Heb jij een apparaat voor particulier gebruik? Dan kun je prima toe met een standaard abonnement.

Virusscanner trends

Internetcriminaliteit blijft een groot probleem. Gevaarlijke websites en bankvirussen blijven een risico vormen voor de beveiliging van je computer of mobiele apparaat. Het blijft dus onverminderd belangrijk om je virusscanner, de software en bestanden op je apparaat vooral up-to-date te houden. Een duidelijke trend is de ontwikkeling van de gratis Windows Defender, die steeds beter de risico’s afdekt. Uit een test van de Consumentenbond blijkt bijvoorbeeld dat Windows Defender bij het downloaden en openen van malware van internet, erg goed scoort. Overigens nemen de verschillen tussen betaalde en gratis virusscanners steeds verder af. De kwaliteit van de bescherming ligt dicht bij elkaar. Een andere zeer actuele trend is om de virusscanproducten van Kapersky niet meer te gebruiken. De Nederlandse overheid heeft in navolging van de Verenigde Staten Kapersky in de ban gedaan, vanwege vermeende banden met de Russische geheime dienst. Dit is echter niet aangetoond en er zijn dus geen feitelijke redenen om Kapersky te vermijden. Wel is het goed om te merken dat de overheid kritisch is op het gebied van internetbeveiliging.

Posts

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.