Merk jij ook dat je sinds de coronacrisis een stuk meer films en series bent gaan kijken? Niet gek ook, waar je normaal misschien met vrienden een drankje zou drinken in de kroeg, zit je nu waarschijnlijk thuis op de bank. Als je het aanbod van jouw favoriete streamignsdienst al volledig hebt gezien, dan is het misschien goed om te kijken of er nog een andere streamingsdienst is die goed bij jou zou passen. Benieuwd wat de popualriste streamingsdiensten in Nederland zijn? Wij zetten de beste op een rijtje.

Netflix

Het zal je niet verbazen dat Netflix de meest populaire streamingsdienst van Nederland is.Netflix was de eerste grote aanbieder die inspeelde op het on demand aanbod, en is nog steeds één van de allergrootsten op het gebied van streaming. In Nederland heeft Netflix zelfs 3,17 miljoen abonnees! Om ervoor te zorgen dat je je lievelingsfilms of series altijd met de beste kwaliteit kunt zien heb je wel goed internet nodig. Om hier verzekerd van te zijn kun je naar provider vergelijken.

Hayu

Hayu werd een zeer populaire streamingsdienst in Nederland toen bleek dat je heir alle sesizoenen van Keeping Up With the Kardashians én Life of Kylie op kon kijken. Hoewel de Kardashians (helaas) stoppen met hun iconische realityserie, kun je op Hayu als eerste genieten van de nieuwste afleveringen. Deze streamingsdienst staat bekend om hun grote aanbod van Reality TV.

Videoland

Videoland is de enige Nederlandse streamingsdienst in dit rijtje. Vdieoland maakt, net zoals internationale concurrent Netflix, ook eigen films en series, afkomstig van eigen bodem. Niet gek dat veel providers een samenwerking hebben met Videoland zodat je een aantrekkelijke aanbieding (bijvoorbeeld een gratis proefabonnement) krijgt wanneer je je, na internetproviders vergelijken, aansluit bij een nieuwe internetprovider. Precieze cijfers van Videoland niet bekend, maar volgens Tweakers zou Videoland op zo’n 850.000 abonnees zitten.

Amazon Prime Video

Het Amerikaanse bedrijf Amazon begon ooit als een online boekenwinkel, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven van de wereld. Inmiddels hebben ze ook een eigen streamingsdienst – Amazon Prime Video. Het gaat dus erg goed met Aamzon, en daarmee ook met de directeur: Jeff Bezos is inmiddels al een paar jaar de rijkste man ter wereld, mat meerdere biljoenen op zijn naam.

Disney+

Alle Disneyfilms in één streamingsdienst?! Uhm, yes please! Bij Disney+ kijk je je favoriete Disney films van vroeger, maar kun je ook de nieuwere films en series van Disney streamen. Grappig feitje: Nederland was het eerste land ter wereld wat gebruik mocht maken van Dinsey+, ruim voor de eerste release. Waarschijnlijk omdat Nederland een relatief klein, maar wel ontwikkeld land is, en er statistisch gezien op basis van onze cijfers een goede inschatting voor de populatie kon worden gemaakt.  

Ziggo Movies & series

Groot voordeel: Ziggo Movies & Series heeft een samenwerking met HBO. Yep, die producent van populaire series als Sex and the City en Game of Thrones. De fashionable vrouwen onder ons zullen dus waarschijnlijk zeker overwegen om een abonnement bij Ziggo Movies & Series XL aan te schaffen, omdat het in Nederland de enige plek is waar je nog toegang hebt tot Sex and the City: waar je kunt genieten van de levensperikelen van vier vriendinnen die werken en wonen in Manhattan. Fabulous, toch?

0 Shares:
Ook zeer interessant