Dat we moeten betalen voor de dingen die we gebruiken, daar zijn we het allemaal wel over eens. Maar dat we liever niet meer betalen dan noodzakelijk is, daar hoeven we ook niet over te twijfelen. We hebben als Nederlanders nogal een reputatie op dat gebied, in het buitenland staan we niet zelden als ‘gierig’ bekend, maar zeg nou zelf. Je wilt toch niet meer betalen dan echt noodzakelijk is? Iedere cent die je weet te besparen kun je toch maar weer mooi aan iets anders uitgeven, of dat nu gaat om het betalen van je maandelijkse rekeningen of zo nu en dan eens een leuk extraatje. Niet voor niets zijn vergelijkingssites bij ons zo populair. Hier kun je namelijk in één oogopslag zien waar je het goedkoopst uit bent. Handig als je een grote aankoop wilt gaan doen, en zeker wilt weten dat je de scherpste prijs te pakken hebt. Maar zeker ook wanneer je je afvraagt of je niet wat kunt besparen op je vaste kosten.

Wanneer vergelijk jij de prijzen?

Wij Nederlanders houden ervan om de prijzen van verschillende producten en diensten goed te vergelijken, en uiteindelijk voor de goedkoopste optie te gaan. Dat gaat bij de ene persoon wat verder dan bij de andere. Er zijn mensen die bijvoorbeeld voor hun boodschappen verschillende winkels af gaan en voor ieder product de goedkoopste plek kiezen. Anderen vinden dat te ver gaan, en vergelijken alleen bij grotere aankopen de prijzen. Een euro of twee per week besparen op de boodschappen is leuk, zeker op jaarbasis, maar niet voor iedereen de moeite waard. Een grote aankoop, zoals een tv of laptop, dat kan echter in één klap een hoop geld schelen, van enkele tientjes tot wel meer dan 100 euro, dus dan is het zeker interessant om er wat extra moeite in te steken.

Kijk ook eens naar je vaste kosten

Waar we bij grote aankopen bijna allemaal de prijzen goed vergelijken, om te voorkomen dat we te veel betalen, doen we dat bij onze vaste kosten minder vaak. Zonde, want juist op dit gebied kun je veel besparen. Je kosten voor internet en mobiele telefonie komen maandelijks terug. Kun je hier een tientje per maand op besparen, dan is dat per jaar toch heel mooi meegenomen.

Regelmatig jouw provider vergelijken met wat anderen te bieden hebben is dus geen overbodige luxe. Zo zie je of de vaste prijs niet hoger is dan je bij een ander zou betalen, maar maak je vaak ook slim gebruik van kortingen die providers bieden als je overstapt.

Ook mobiele abonnementen vergelijken is op deze manier vaak de moeite waard. Zeker wanneer je abonnement afloopt, en je provider je uitnodigt om te verlengen, is het een goed moment om eens te kijken of het elders niet maandelijks goedkoper kan, of er misschien een provider is die je een mooie aanbieding wilt doen als je overstapt. Zo kun je, zonder dat het al te veel moeite kost, leuke bedragen besparen. Wat ga jij doen met het geld dat je op deze manier overhoudt?

0 Shares:
Ook zeer interessant