Waar denk jij aan bij een duurzaam interieur? Er zijn veel verschillende manieren waarop je op een duurzame manier je huis toch leuk inricht. Maar waar moet je allemaal op letten als je je interieur op een duurzame manier wilt veranderen? Ontdek onze favoriete tips voor een heel nieuw én duurzaam interieur!

Tip 1: De kringloop is je beste vriend  

In de kringloop vind je de mooiste parels voor in je interieur. Veel meubels en accessoires kunnen nog prima een ronde mee en het scheelt ook nog eens een hoop geld. Geef items en tweede leven en voorkom dat zomaar alles weggegooid wordt. Ook hoeft er minder geproduceerd te worden als we meer spullen hergebruiken. Een stuk beter voor het klimaat en milieu! Ben je weer uitgekeken op je meubels? Breng ze dan ook weer terug naar de kringloop; zo maak je er iemand anders weer mee blij.

Tip 2: Let op de materialen 

Er zijn veel materialen die je kunt kiezen in een duurzaam interieur. Denk aan materialen als hout, bamboe en gerecycled leer. Door goed research te doen naar de oorsprong van het materiaal. Veel materialen lijken duurzaam, maar zijn dit niet. Niet al het leer is namelijk duurzaam, maar tegenwoordig bestaan er bijvoorbeeld banken van gerecycled leer. Deze is gemaakt van restleer dat anders weggegooid zou worden.

Tip 3: Kies je favorieten   

Een laatste tip is om vooral accessoires en meubels te kiezen die je zelf erg mooi vindt en waar je niet zo snel op uitgekeken raakt. Zo voorkom je dat je vaak je interieur wisselt en dus ook vaak nieuwe spullen moet aanschaffen. Ga voor eenvoudige exemplaren en kleuren zodat je er jarenlang plezier van hebt!

Tip 4: DIY erop los

Ben je uitgekeken op dat ene leuke kastje? Gooi het niet direct wel, maar ga zelf aan de slag met verf en nieuwe meubelknoppen. Zo kan je makkelijk, goedkoop en duurzaam je interieur een hele nieuwe twist geven.

Tip 5: Less is more

Wist je dat je er eigenlijk helemaal niet zoveel voor hoeft te doen om je interieur een boost te geven? Kijk eens wat een set nieuw deurbeslag al kan doen. Met een kleine aanpassing verander je de hele sfeer van het interieur. Een compleet nieuwe meubelset is echt niet nodig! Een aantal nieuwe of zelfgemaakte accessoires doen ook al heel veel voor je interieur. 

0 Shares:
Ook zeer interessant