De temperaturen zijn weer aan het stijgen en de dagen worden langer. Het zomerseizoen staat voor de deur en daar willen we natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met de juiste tuinverlichting geniet je ook zodra de zon onder is van jouw mooie tuin, bovendien zorgt het voor een gezellige sfeer. Benieuwd welke tuinverlichting het beste past bij jouw tuin? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Verschillende soorten tuinverlichting

Er zijn diverse mogelijkheden als het aankomt op tuinverlichting. De meest voorkomende opties zijn:

  • Grondpots
  • Sfeervolle lichtsnoer
  • Een wandlamp
  • Staande verlichting

Laten we wat dieper inzoomen op bovenstaande opties.

Grondspots

Grondspots zijn erg compact en worden vaak in de grond geplaatst. Grondspots hebben een straal licht die recht omhooggaat, hierdoor zijn ze ideaal om bepaalde aspecten in je tuin te benadrukken. Denk hierbij een bomen, struiken of tuinpaden. Een grondspot heeft een minimalistische uitstraling en kan daardoor heel eenvoudig worden geïntegreerd in je tuin.

Sfeervolle lichtsnoer

Een lichtsnoer geeft je tuin een gezellige sfeer, zeker als je een tuinfeest geeft kunnen lichtsnoeren niet ontbreken. Je kunt werkelijk alle kanten op met een lichtsnoer. Hang ze zigzaggend op of recht, boven je zithoek of eettafel. Snoerverlichting is beschikbaar in veel verschillende vormen en kleuren. Voor iedere tuin is er dus passende verlichting. 

Een wandlamp

Waar grondspots en lichtsnoeren vooral zorgen voor sfeer en uitstraling is een wandlamp vooral praktisch. Zoals de naam zegt wordt een wandlamp bevestigd aan een muur of schutting. Een wandlamp is ideaal bij de voor- en achterdeur zodat je niet in het donker je woning hoeft te betreden. Ons advies: bevestig de wandlampen op ooghoogte tegen de muur of schutting, ongeveer tussen de 170 en 190 centimeter boven de grond.

Staande verlichting

Staande lampen kunnen je tuin een speelse uitstraling geven omdat je deze lampen op verschillende plekken kunt plaatsen. Zeker als je speelt met verschillende hoogtes, geeft het je tuin karakter. Plaats bijvoorbeeld een hoge lantaarnpaal aan het einde van je tuin en plaats lagere lichtpalen naast je tuinpad. Let er wel op dat je staande lampen uit dezelfde serie gebruikt, zo ontstaat er een rustige look en feel.

Solar tuinverlichting

Tegenwoordig zie je steeds vaker solar tuinverlichting. Verlichting dat gebruik maakt van zonne-energie om je tuin ’s avonds te verlichten. Het grote voordeel hiervan is dat er geen stopcontacten nodig zijn. Zodra de zon onder gaat, gaan de solar lampen automatisch aan. Je kunt ook kiezen voor slimme verlichting door middel van een tijdschakelaar. Zo kun je makkelijk instellen dat verlichting enkel op een bepaald moment aanstaat en niet brandt als het niet nodig is. Vaak kun je deze verlichting ook bedienen via een app.

Op zoek naar nog meer tuininspiratie? Er staan nog meer inspiratieartikelen op Wonen in de Regio. Hét online platform voor alle relevantie woon- en tuininspiratie.

0 Shares:
Ook zeer interessant
Lees meer

UPS

De wereld van logistiek en verzending is complex en dynamisch. Als ondernemer weet u hoe belangrijk een betrouwbare…